Zelfgemaakte hondensnoepjes van vruchtenpulp

We hebben drie eenvoudige
Recepten voor hondensnoepjes met het vruchtvlees van uw slowjuicer.

Er gaat niets boven een glas vers sap tijdens de warmste zomerdagen. Maar wat doe je met het overgebleven vruchtvlees? Het antwoord is misschien voor de hand liggend... je hond!

23 maart is Nationale Puppydag 2022, dus het perfecte moment om je hond wat extra liefde te geven. Als je de pulp niet meteen kunt gebruiken, kun je hem 4 uur in de koelkast bewaren of een paar maanden invriezen.

Deze recepten voor natuurlijke hondensnacks bevatten haver of havermeel. Haver wordt vaak gebruikt voor hondensnacks omdat het weinig suiker en veel eiwitten bevat.

Je kunt heel eenvoudig zelf havermeel maken door havermout te vermalen tot fijn meel.

Je kunt havermeel echter vervangen door volkorenmeel, boekweitmeel, kikkererwtenmeel of amandelmeel.

We raden af ​​om witte bloem te gebruiken in recepten voor hondensnacks. Witte bloem werkt wel, maar heeft geen speciale voedingswaarde voor honden. Bananen, pindakaas en kokosolie zijn de hoofdingrediënten in deze recepten. Bananen zijn een zoete snack voor honden, pindakaas is een heerlijke bron van eiwitten en kokosolie bevat gezonde vetten.

BELANGRIJK: Niet alle groenten en fruit zijn geschikt voor honden. Zorg ervoor dat uw fruitpulp vrij is van deze ingrediënten!

1. Pomace-lekkernijen

Trester-liche Leckerlis

Gezonde snacks voor honden kunnen van bijna alle soorten fruit en groenten gemaakt worden (uiteraard alleen als ze geschikt zijn voor honden).

Omdat deze lekkernijen niet uitzetten in de oven, kun je het deeg in elke gewenste vorm kneden. Dit recept is ideaal voor kinderen: ze kunnen bijvoorbeeld helpen met het uitsteken van de koekjes!

INGREDIËNTEN

● 1 banaan ● 2 eetlepels kokosolie ● 230 g havermout (fijn blad) ● 260 g sappulp (wij gebruikten pulp van boerenkool, selderij, wortels, appels en bieten) ● 3 eetlepels bloem, plus een beetje meer om te rollen

VOORBEREIDING

1. Verwarm de oven voor op 175 °C. Bekleed twee bakplaten met bakpapier.

2. Prak de banaan in een grote kom met een vork. Voeg de kokosolie en het vruchtvlees toe. Meng. Voeg de havermout en bloem toe. Meng tot een deeg en kneed de havermout vervolgens met je handen door het deeg. De kleur en consistentie van de lekkernijen zijn afhankelijk van het soort vruchtvlees dat je gebruikt.

3. Rol het deeg op een met bloem bestoven werkblad uit tot een dikte van ongeveer 5 mm. Gebruik koekjesvormpjes om er vormen uit te steken. Als je geen koekjesvormpjes hebt, kun je het deeg met een mes in vierkantjes snijden of met een kopje cirkels uitsteken. Je kunt het deeg ook met je handen vormen.

4. Leg de koekjes op bakplaten bekleed met bakpapier. De koekjes zetten niet uit in de oven, dus ze kunnen dicht op elkaar worden gelegd.
Bak tot het droog is, ongeveer 25-30 minuten, afhankelijk van de grootte.

5. Laat volledig afkoelen. Bewaar maximaal 1 week in de koelkast. Bewaar maximaal 3 maanden in de vriezer.

*Geïnspireerd door CBC Life en Grounded Nutrition.

2. Notensnoepjes

Deze hondensnacks met notenpulp en pindakaas zijn een must! Je kunt deze snacks maken met de pulp van zelfgemaakte notenmelk, zoals amandel- of cashewnotenmelk (vermijd macadamianoten; ze zijn schadelijk voor honden).

Als u peterselie bij de hand hebt, kunt u het toevoegen om de adem van uw hond te verfrissen.

INGREDIËNTEN

● 1 banaan ● 55 g kokosolie ● 2 eetlepels pindakaas ● 1 ei (of lijnzaadei) ● 330 g notenpulp (wij gebruikten amandelpulp) ● 125 g havermeel, plus een beetje extra om te rollen ● 15 g gehakte peterselie (optioneel)

VOORBEREIDING

1. Verwarm de oven voor op 175 °C. Bekleed twee bakplaten met bakpapier.

2. Prak de banaan in een grote kom met een vork. Voeg de kokosolie, pindakaas en het ei of lijnzaadei toe. Meng. Voeg de notenpulp toe en meng goed.

3. Voeg de bloem toe en meng tot een deeg. Meng indien nodig met je handen. Voeg als laatste de gehakte peterselie toe (optioneel). Als het deeg te plakkerig is, voeg dan meer bloem toe.

4. Rol het deeg uit op een met bloem bestoven werkblad tot een dikte van ongeveer 5 mm. Gebruik koekjesvormpjes om het deeg vorm te geven. Als je geen koekjesvormpjes hebt, kun je het deeg met een mes in vierkantjes snijden of met een kopje cirkels uitsteken.

5. Leg de lekkernijen op bakplaten bekleed met bakpapier. De lekkernijen zetten niet uit in de oven, dus ze kunnen dicht op elkaar worden gelegd. Bak tot ze droog zijn, ongeveer 25-30 minuten, afhankelijk van de grootte.

6. Laat volledig afkoelen. Bewaar maximaal 1 week in de koelkast. Bewaar maximaal 3 maanden in de vriezer.

* Geïnspireerd door Zero Waste Club en Serving Realness.

3. Worteltraktaties

Deze hondenkoekjes zijn gemaakt van wortelpulp – perfect als je zelf vaak wortelsap drinkt! (Zo niet, dan moet je er zeker mee beginnen! Wortelsap is een krachtige bron van vitamine A en bètacaroteen.) Honden zijn dol op wortels vanwege hun zoete, pittige smaak.

INGREDIËNTEN

● 1 banaan ● 2 eetlepels kokosolie ● 230 g havermout (fijn blad) ● 260 g sappulp (wij gebruikten pulp van boerenkool, selderij, wortels, appels en bieten) ● 3 eetlepels bloem, plus een beetje meer om te rollen

VOORBEREIDING

1. Verwarm de oven voor op 175 °C. Bekleed twee bakplaten met bakpapier.

2. Prak de banaan in een grote kom met een vork. Voeg de kokosolie en het vruchtvlees toe. Meng. Voeg de havermout en bloem toe. Meng tot een deeg en kneed de havermout vervolgens met je handen door het deeg. De kleur en consistentie van de lekkernijen zijn afhankelijk van het soort vruchtvlees dat je gebruikt.

3. Rol het deeg op een met bloem bestoven werkblad uit tot een dikte van ongeveer 5 mm. Gebruik koekjesvormpjes om er vormen uit te steken. Als je geen koekjesvormpjes hebt, kun je het deeg met een mes in vierkantjes snijden of met een kopje cirkels uitsteken. Je kunt het deeg ook met je handen vormen.

4. Leg de koekjes op bakplaten bekleed met bakpapier. De koekjes zetten niet uit in de oven, dus ze kunnen dicht op elkaar worden gelegd.
Bak tot het droog is, ongeveer 25-30 minuten, afhankelijk van de grootte.

5. Laat volledig afkoelen. Bewaar maximaal 1 week in de koelkast. Bewaar maximaal 3 maanden in de vriezer.

*Geïnspireerd door CBC Life en Grounded Nutrition.

Deel je foto's van je zelfgemaakte lekkernijen met ons en tag @kuvingsgermany! We zijn ook benieuwd naar jullie honden!