Zero Waste Bieten-Sinaasappelpap en Sap
Hoe werkt het? Bij het persen van sap blijft er altijd waardevol vruchtvlees over.
Wist je dat je het heel makkelijk door je pap kunt mengen?
Zo krijg je:
– Meer variatie in je pap
– Alle waardevolle voedingsstoffen en vezels blijven behouden
Samen met @kuvingsgermany laten we je regelmatig nieuwe manieren zien om de voedzame pulp van het persen te hergebruiken. Verse sappen zijn heerlijk – en de pulp is veel te kostbaar om weg te gooien!

Zero Waste Sap en Pap – Kuvings Duitsland
Recept (voor ongeveer 2 porties sap en pap):
– 2 bieten
– 3 sinaasappels
– 2 wortelen
– 1 klein stukje gember

Bietensap – Kuvings Slow Juicer
➡️ Pers alles uit en meng het resterende vruchtvlees met:
– 80 g havermout
– 200 ml havermelk
– 150 ml water
– 1 tl kaneel
– 1 el agavesiroop (optioneel)
Breng alles in een kleine pan aan de kook en laat het een paar minuten sudderen.
Voeg sojayoghurt, gojibessen of een andere topping naar keuze toe.
Zero Waste Bietenpap – Kuvings Recept

Foto en recept van @plantpower.nutrition
Laat een reactie achter