Waldorf sap recept met chef-kok Gary Dowse

Waldorf sap recept met chef-kok Gary Dowse

De klassieke Waldorfsalade was de inspiratie voor dit saprecept en is een heerlijk sapje voor de lunch. Het combineert de essentie van knapperige selderij, de verfrissende schil van peterselie, de zoetheid van verse appels en de nootachtige rijkdom van walnoten.

Ik kijk vaak naar salades, soepen en desserts en vraag me af hoe ik dit zou kunnen omzetten in een saprecept.

De Waldorfsalade is een smakelijke, gezonde optie en dit saprecept is nog beter. Boordevol voedingsstoffen en boordevol smaak is het niet zomaar een sapje, maar een ode aan gezonde ingrediënten die in perfecte harmonie samenkomen.

Smaak

Zoet, nootachtig en kruidig ​​met een lichte, romige textuur, zo lekker!

Ingrediënten

  • 6 stengels bleekselderij
  • 1 handvol peterselie
  • 2 rode appels
  • 2 eetlepels walnoten

Saptijd: 4 minuten
Hoeveelheid sap: 750 ml
Porties: 3

Voorbereiding

Selderij

  • Snijd de stengels in kleine stukjes ter grootte van een duim, dwars over de stengels (dit verkort de lange, draderige cellulosevezels en voorkomt dat ze zich om de pers wikkelen)
  • Je kunt selderijbladeren persen, maar dat zal bitterheid toevoegen, dus gooi ze weg als je dit niet lekker vindt
  • REVO830: Niet nodig om in kleine stukjes te snijden
  • AUTO10S: Snijd lange stukken zodat ze in de trechter passen

Peterselie

  • Bladeren en stengels grof hakken
  • Pers handenvol sap tegelijk

Appels

  • Verwijder de stelen en verwijder eventuele stickers
  • Pers de appels in hun geheel uit, met schil en pitten.
  • Halveer of kwarteer het als het te groot is voor de brede goot.

Walnoten

  • Geen voorbereiding nodig
  • Sap geheel

Veel plezier met juicen !

Koude pers sapmethode

Zorg ervoor dat je dit saprecept begint met de walnoten.

Je moet ze eerst in de sapcentrifuge doen, zodat de appels de nootachtige smaak opnemen als je ze vervolgens sap.

Doe de appels één voor één in de sapcentrifuge en pers ze erdoorheen voordat je de volgende appel toevoegt.

Pers vervolgens de peterselie uit. Doe de hele handvol in de sapcentrifuge.

Pers de stengels bleekselderij als laatste uit.

Tip: Als u een romigere textuur wilt, laat de walnoten dan een nacht weken voordat u ze gaat persen.

AUTO10S-lagen: walnoten, peterselie, appel, selderij

Gary Dowse

Meester Sap Chef, Kuvings Australië

Gary is een krachtpatser in de wereld van sappen en plantaardige voeding, gedreven door een onwrikbare passie voor gezondheid en welzijn. Met certificeringen in natuurlijke saptherapie en plantaardige voeding is Gary een toegewijde docent die mensen in staat stelt de transformerende voordelen van sappen en plantaardige voeding te benutten.

Met zijn verhelderende boeken en dynamische online cursussen bepleit Gary de preventieve en herstellende helende kracht van een levensstijl rijk aan levendige sappen en pure, plantaardige voeding.

Zijn missie is om anderen te inspireren en te begeleiden op hun reis naar optimale gezondheid en vitaliteit.

Volg Gary's FB 


Deze site wordt beschermd door hCaptcha en het privacybeleid en de servicevoorwaarden van hCaptcha zijn van toepassing.