Pompoen-kurkuma latte met amandelmelk

Pompoen-kurkuma latte met amandelmelk

Pompoen-kurkuma latte met amandelmelk
Kurkuma, dat ‘gouden melk’ zijn zoete, aardse kruiden en heldergouden kleur geeft, wordt in India al eeuwenlang gewaardeerd als een helend ingrediënt, vooral tijdens de koudere maanden.

Waarom ruilt u morgenvroeg uw gebruikelijke kopje koffie of matcha latte niet in voor een aromatische Pumpkin Turmeric Latte, gemaakt met verse amandelmelk?

Ingrediënten (voor 2 kopjes):
• 300 ml water
• 1 kaneelstokje
• Een snufje gemalen kardemom
• 1 cm verse kurkuma
• 1 zakje zwarte thee
• 200 ml amandelmelk
• 2 theelepels kurkumapoeder
• 60 g pompoenpuree (bij voorkeur van verse Hokkaido-pompoen)
• 2 eetlepels ahornsiroop (of meer naar smaak)
• Kuvings sapcentrifuge met smoothie-opzetstuk
• Optioneel: vacuümblender

Voorbereiding:

  1. Maak de amandelmelk klaar met behulp van uw Kuvings-sapcentrifuge.
  2. Halveer de Hokkaido-pompoen en rooster deze ongeveer 30 minuten op 180°C.
  3. Verwarm water, kaneel, kardemom, kruidnagel en verse kurkuma in een pan op middelhoog vuur.
  4. Zodra het water een beetje bruin is geworden, laat u het theezakje ongeveer 5 minuten trekken.
  5. Voeg de amandelmelk, pompoenpuree, kurkumapoeder en ahornsiroop toe aan het smoothie-opzetstuk van de sapcentrifuge en mix tot een romige massa.
  6. Giet het mengsel in de pan en meng het goed met een staafmixer of standmixer.
  7. Giet het mengsel in kopjes en bestrooi het licht met kurkuma.

👉 Tip: Voor een extra fijne, fluweelzachte textuur kun je de latte nog even kort mixen in de Kuvings vacuümblender.

Foto en recept door @bananakitchen


Deze site wordt beschermd door hCaptcha en het privacybeleid en de servicevoorwaarden van hCaptcha zijn van toepassing.