Hoe maak je veganistische amandelmelk - AUTO10S
Amandelmelk is van nature rijk aan vitamine E, een ziektebestrijdende antioxidant. Tijdens de verwerking wordt het vaak verrijkt met calcium en vitamine D. Het is echter geen goede bron van eiwitten.
Ongezoete amandelmelk is van nature suikerarm en rijk aan vitamine E, een krachtige ziektebestrijdende antioxidant. Gezoete amandelmelk kan echter veel suiker bevatten.
Amandelmelk is een slechte bron van eiwitten, vetten en voedingsstoffen die belangrijk zijn voor de groei en ontwikkeling van een baby. Bovendien bevatten veel bewerkte varianten additieven zoals suiker, zout, smaakstoffen, gom en carrageen.
Om optimaal te profiteren van de voordelen, kiest u voor amandelmelk die ongezoet en smaakloos is en verrijkt met calcium en vitamine D.
De allerbeste amandelmelk is natuurlijk zelfgemaakte amandelmelk. Alle sapcentrifuges van Kuvings kunnen amandelmelk zo gemakkelijk maken.
Richting:
1. Doe de amandelen in een kom. Bedek met water. Zet de kom een nacht in de koelkast om te weken, of minstens 8 uur.
2. Laat de amandelen uitlekken.
3. Sluit de slimme dop van de sapcentrifuge.
4. Doe een klein deel van de amandelen in de slowjuicer. Voeg vervolgens een gelijke hoeveelheid water toe. Blijf afwisselen tussen amandelen en 1 kopje water, kleine porties van gelijke grootte per keer. Werk langzaam zodat de slowjuicer voldoende tijd heeft om de noten te verwerken.
Open de slimme dop om de amandelmelk eruit te laten lopen. Zeef de melk eventueel voor een dunnere textuur.
- Tip: Je kunt vanille-extract, een snufje zout, cacaopoeder, honing of ahornsiroop toevoegen om je amandelmelk op smaak te brengen.
- Benodigd product: Kuvings Whole Slow Juicer, inclusief sapzeef.
Vrij van additieven
Je weet precies wat je binnenkrijgt als je zelfgemaakte plantaardige melk drinkt. Er worden geen kunstmatige kleurstoffen, conserveermiddelen, suiker of glucosestroop aan toegevoegd – in tegenstelling tot producten uit de winkel.
Bonus: De overgebleven havermout vormt de basis voor een heerlijk, vezelrijk koekje of tussendoortje, lekker bij de melk. Pulp Recepten
Wist je dat?
Amandelschillen zijn rijk aan antioxidanten en vitamine E Hierdoor is het goed voor onze huid en kan het ons ook helpen bij het bestrijden van huidproblemen. Ze werken ook beschermend tegen hart- en vaatziekten en kanker. Uit dierstudies is gebleken dat polyfenolen de oxidatie van cholesterol voorkomen.

Laat een reactie achter