Recept voor Ginger Jolt Energy Juice met Master Chef

Recept voor Ginger Jolt Energy Juice met Master Chef

Met dit saprecept verhoogt u uw energieniveau.

Gember stimuleert de bloedsomloop, waterkers levert een overvloed aan vitaminen en mineralen voor de energieproductie en grapefruit biedt een verfrissende boost aan antioxidanten en vitamine C, die een cruciale rol spelen in de energiestofwisseling door de synthese van carnitine te ondersteunen, een stof die het lichaam helpt vet om te zetten in energie.

Regelmatige consumptie van dit sap kan helpen vermoeidheid te bestrijden, de focus en concentratie te verbeteren en de algehele vitaliteit te ondersteunen.

Veel plezier met juicen !

Smaak

Wauw, geweldig sapje. Het heeft een heerlijke kick van pittige, peperige gember met een licht zoetje. Het is een hydraterend en verfrissend sapje.

Ingrediënten

  • 20 g waterkers (of rucolavervanger)
  • 5 cm gember
  • 2 peren
  • 2 grapefruits, geel

Saptijd: 3 min
Hoeveelheid sap: 600 ml
Porties: 2

Voorbereiding

Gember

  • Wassen en drogen
  • Snijd in dunne stukken ter grootte van uw duimnagel en laat de schil eraan zitten

Peer

  • Verwijder de harde houten stengels
  • Pers het sap in zijn geheel uit of snijd het doormidden als het te groot is voor de brede vulopening.

Pompelmoes

  • Verwijder de buitenste schil en bewaar zoveel mogelijk witte merg
  • Snijd in tweeën of vieren zodat ze in de brede goot passen

Waterkers

  • Grof hakken

Koude pers sapmethode

Begin met de waterkers. Doe de volledige 20 gram in de sapcentrifuge.

Voeg de peren één voor één toe. Ze helpen de waterkers naar beneden en op de pers te duwen.

Pers de grapefruit uit en voeg de grapefruits één voor één toe. Laat het sap de grapefruits goed uitpersen voordat u er meer toevoegt.

Voeg als laatste de gember toe.

AUTO10S-lagen: waterkers, peer, grapefruit, gember

Tip: Van waterkers kan ook een kruidenthee gemaakt worden. Giet hiervoor kokend water over een handvol bladgroenten en laat het 15 minuten of langer trekken.

Gezondheidsvoordelen

Gember

Gember is een van 's werelds oudste en populairste medicinale specerijen. Het staat erom bekend dat het de spijsvertering en assimilatie bevordert en algemeen wordt aangenomen dat het verkoudheid, griep, reisziekte en duizeligheid helpt voorkomen.

Gember is de lievelingsolie van iedereen (antibioticum). Ontstekingsremmend, antioxiderend, krampstillend, tegen misselijkheid en antibacterieel.

Gember ondersteunt je algehele immuunsysteem en is daarom ideaal om te gebruiken tijdens de wintermaanden om verkoudheid te bestrijden. Gingerolen in gember zorgen voor een snelle en merkbare verwijding van de bloedvatwanden, wat de bloedsomloop verbetert en ook de bloeddruk verlaagt.

Gember bevat ook een kenmerkende variant van vitamine C en helpt het lichaam uit een reactieve staat te halen wanneer je ziek bent.

Peer

Peren zijn in de herfst in het seizoen en helpen onze droge longen te bevochtigen na de zomerhitte. Ze werken als eetlustremmer en maagtonicum om te voorkomen dat je tijdens de maaltijden te veel eet.

Peren worden vaak over het hoofd gezien als het gaat om het dagelijks maken van sapjes, maar net als appels behoren ze tot de meest levensveranderende voedingsmiddelen.

De peer draagt ​​bij aan de verjonging van de alvleesklier, een orgaan dat ook vaak over het hoofd wordt gezien, maar dat een essentiële rol speelt bij het omzetten van ons voedsel in brandstof voor de cellen in ons lichaam.

Perensap bevat veel elektrolyten, die de bloedsuikerspiegel kunnen stabiliseren. Bovendien bevatten peren weinig calorieën, waardoor ze ideaal zijn voor gewichtsverlies.

Ik raad u ten zeerste aan om peren aan uw sapvoorraad toe te voegen.

Tip: een peer die hard en knapperig is, is beter te persen en bevat meer vezels. Een zachte peer heeft een hoger glucosegehalte, is zeer licht verteerbaar en is beter te eten of te mixen in een smoothie.

Grapefruit, Geel

Gele grapefruits bevatten veel vitamine C, wat essentieel is voor het immuunsysteem, de collageensynthese en wondgenezing. Het eten van vitamine C-rijke voeding kan de duur en ernst van verkoudheden verminderen en de algehele immuunfunctie verbeteren.

Gele grapefruits bevatten verschillende antioxidanten, zoals bètacaroteen, flavonoïden en lycopeen. Deze stoffen helpen schadelijke vrije radicalen in het lichaam te neutraliseren, oxidatieve stress te verminderen en het risico op chronische ziekten zoals hart- en vaatziekten en kanker te verlagen.

Net als andere citrusvruchten bevatten gele grapefruits veel water, waardoor ze hydraterend en verfrissend zijn. Gehydrateerd blijven is essentieel voor de algehele gezondheid, omdat het verschillende lichaamsfuncties ondersteunt, waaronder temperatuurregeling, transport van voedingsstoffen en afvoer van afvalstoffen.

Tot slot zijn gele grapefruits een goede bron van kalium, een elektrolyt die helpt de bloeddruk te reguleren en een goede spier- en zenuwfunctie te behouden.

Waterkers

Ondanks zijn bescheiden uiterlijk is waterkers een bladgroente die barst van de voedingsstoffen. Hij zit boordevol vitamine A, C en K, evenals diverse B-vitaminen. Waterkers bevat ook ijzer, calcium en magnesium, die essentieel zijn voor de energieproductie. Daarnaast is het rijk aan fytonutriënten zoals sulforafaan, die vermoeidheid kunnen helpen bestrijden en de algehele vitaliteit kunnen verbeteren.

De aanzienlijke hoeveelheid vitamine K in waterkers speelt een cruciale rol bij de botstofwisseling en calciumopname. Voldoende vitamine K-inname kan het risico op osteoporose helpen verminderen en de botdichtheid verbeteren.

Het bevat veel jodium, wat goed is voor zowel de schildklier als het immuunsysteem. Waterkers heeft ook antibiotische eigenschappen die vergelijkbaar zijn met die van de uienfamilie, wat het een pittige smaak en kick geeft.

--------------------------------------------------------------------------------------------

Gary Dowse

Meester Sap Chef, Kuvings Australië

Gary is een krachtpatser in de wereld van sappen en plantaardige voeding, gedreven door een onwrikbare passie voor gezondheid en welzijn. Met certificeringen in natuurlijke saptherapie en plantaardige voeding is Gary een toegewijde docent die mensen in staat stelt de transformerende voordelen van sappen en plantaardige voeding te benutten.

Met zijn verhelderende boeken en dynamische online cursussen bepleit Gary de preventieve en herstellende helende kracht van een levensstijl rijk aan levendige sappen en pure, plantaardige voeding.

Zijn missie is om anderen te inspireren en te begeleiden op hun reis naar optimale gezondheid en vitaliteit.

Volg Gary's FB


Deze site wordt beschermd door hCaptcha en het privacybeleid en de servicevoorwaarden van hCaptcha zijn van toepassing.